Tomtplanering – A och O för en användbar tomt!

Om du ska bygga ett nytt hus eller renovera det befintliga så är det väsentligt att göra en tomtplanering. Det är vad det låter som – en planering för tomten. När du köpt en tomt och ska börja med husbygget så måste du fundera över dess placering. Tomten ska var funktionell och tilltalande, samt vara kapabel till att uppfylla dina behov.

Om du ska bygga ut ditt befintliga hus så bör du fundera över vilken del av tomten som ska upptas. Om du inte gör det riskerar du exempelvis att ta bort den enda solplatsen på hela tomten och göra det omöjligt för plantering, middagsbjudningar, eller pool.

Tomtplanering är A och O för en användbar tomt!

Tips och knep för en optimal tomtplanering

Genom att anställa oss så guidar, hjälper och genomför vi din tomtplanering i Stockholm. Det är väldigt viktigt att vi är i tätt samarbete, för att din vision ska gå igenom. Vi värdesätter dina idéer, åsikter och önskemål.

Besvara dessa tre frågor för att komma underfund med vad du vill uppnå med din tomtplanering:

  • Hur ser familjekonstellationen ut? Det vill säga, har ni barn som behöver lekutrymme, eller är ni ett äldre par som hellre vill ha plats för odling?
  • Vad är i ert intresse? Prioritera vad ni vill åstadkomma, om det så är plats för pool, växthus eller fotbollsspelande.
  • Vad kan genomföras? Hur stor yta har ni att planera med och hur föränderligt är dess underlag?

Dessa frågor ger er själva en tydligare bild av era behov och önskemål. Samtidigt som det inger en realistisk bild över situationen. Kanske så har du tomt som solen inte riktigt når till? Ja, då kanske inte all odling går att genomföra. Men oftast så går alla önskemål att uppfylla, med rätt expertis och grundlig planering.

Övriga tips och knep är att fundera över årstiden. Många vill ha en vacker gräsmatta och denna planteras med fördel på höst eller vår. Sen återstår det att planera vart gräsmattan ska vara och vart den ska ta slut. Många vill exempelvis ha en uppfart i grus eller sten, kanske en altan?

Om du har barn, bor nära en gata eller vill minska insynen – så kan du fundera över en häck, en mur eller staket. När det kommer till tomtplanering är det viktigt att fundera över dessa saker innan du sätter i gång med husbygget, renoveringen eller utbyggnaden. Arbetet varierar från person till person och behoven lika så. Det har vi god förståelse för. Men en drömtomt går som sagt oftast att uppnå genom god planering och gediget arbete.

Vi hjälper dig på vägen, för ett lyckat resultat. Vi har erfarenhet, kompetens och certifierade arbetare som brinner för sitt yrke. Vi genomför din tomtplanering i Stockholm. Kontakta oss idag!